18 februari 2009

Grekisk köttgryta!

Jag höftar ju alltid.. ungifär så här:
1 kg nöt i bitar (orginalet skall vara fransyska)
en gullök småhackas & blir mjuk i olja (jag hackar så syns den ej sen när grytan är klar, det som ej syns finns ej!)i med köttet & låt det rulla runt lite ;)
Sen kör jag i
1-2 vitlöksklyftor
3-4 kryddpepparkorn
½-1 tsk salt
3 krm vitpeppar
½ tsk socker
1 kanelstång
4 msk tomatpure
1-2 burkar krossade tomater
1 liter vatten (jag spär om det kokar av mycket)

Igår skar jag mitt kött i små bitar & kokade i 3 timmar! Men då var det riktigt mört....... Det står nog runt en timma i receptet, men jag kokar alltid mycket längre... Skall smälta i munnen .
Vi hade potatis hemma så det fick bli det till.
Annars skall det vara kritaraki, om du vet vad det är?Det är en pastasort som har samma form som ris men mycket större.

Helst en sallad med fetaost, kalamata, tomater, svartpeppar, salt, vinäger & olja
Hade även i morötter, en 2a grädde & mjölredning igår.....Går ju att göra den med det man själv gillar...

2 kommentarer:

Anonym sa...

yoummi,den SKA jag göra......

Anonym sa...

Den där grytan ska jag göra...och svar på din fråga om hemstickat...sockor: ja, tröja: nej. Ha en bra dag! Kram Y